Duurzaam ondernemen

We willen graag meehelpen om de wereld een stukje mooier te maken. Daarom staan we bij alles wat we doen stil bij de impact op de wereld om ons heen. Soms is dat best lastig, want we laten natuurlijk onze producten in landen maken die heel ver weg zijn. Vervolgens komen de sieraden met het vliegtuig naar ons toe. Niet echt milieubewust…Toch kiezen we hiervoor, omdat ons hart ligt bij de mensen in ontwikkelingslanden, die wel enorm talent en vakmanschap hebben, maar niet altijd de kans krijgen om de weg naar de markt te vinden. A Beautiful Story kiest hiermee bewust om anderen een kans te geven. Om zelf een beroep te leren en om daar eerlijk voor beloond te worden. De mensen die in de werkplaatsen werken krijgen betaald, worden financieel onafhankelijk en kunnen ook hun familie onderhouden. Zo werkt onze impact door. De kralen die gebruikt worden zijn gecertificeerd, we gebruiken zo veel mogelijk gerecycled zilver. We houden de arbeidsomstandigheden in de werkplaatsen in Nepal nauwkeurig in de gaten. Inmiddels hebben we een langdurige relatie met deze mensen.

Onze focus ligt op fairtrade handel, kortom kansen creëren voor producenten in een economisch moeilijke situatie. De andere dilemma’s die dat met zich meebrengt, zoals de impact op het milieu, proberen we zo goed mogelijk op te lossen.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van hoe we dat doen:

Verantwoord drukwerk
Bij een bedrijf hoort veel papierwerk, zoals correspondentie en promotiemateriaal. Zoveel mogelijk doen we digitaal, maar als echte verhalenvertellers hebben we soms ook fysieke materialen nodig om ons merk goed te promoten. Denk daarbij aan foldertjes voor bij de producten, materialen voor de verkopers, maar ook gewoon het briefpapier op kantoor. We laten alles drukken op FSC gecertificeerd papier (zie www.fsc.nl) met biologische drukinkten.

Displays
Voor onze verkooppunten ontwikkelen we mooie displays waar de producten op tentoongesteld kunnen worden. Alle leveranciers weten dat bij ons plastic uit den boze is, alle materialen moeten of afbreekbaar of gerecycled zijn en dus een tweede leven krijgen. Op dit moment werken we met name met hout. Al onze displays worden bovendien gemaakt door een sociale werkplaats.

Beetje nadenken op kantoor

  • Nadenken voor je print. Is het echt nodig de tekst te printen of kun je deze op je scherm lezen?
  • Dubbelzijdig printen. Als je het dan toch doet, gebruik zo weinig mogelijk papier.
  • Spaarlampen gebruiken.
  • Trui aan in plaats van de verwarming op 10, scheelt nog geld ook.
  • Gezonde en zoveel mogelijk biologische producten bij de lunch.
  • Op de fiets of met het ov: iedereen zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk. En als we echt een auto nodig hebben, dan stappen we in een Greenwheels!